Šta je theta isceljivanje?

Theta je ime koje su naučnici dali moždanim talasima niske frekvencije koji su prisutni pridubokoj meditaciji. To je stanje uma u kome joginii i svete osobe izvode čudesna isceljenja,manifestuju predmete ili hodaju preko žeravice a da se ne opeku. U theta stanju možemoda komunicira i radimo sa Vrhovnom Svešću, Stvoriteljem, Bogom, I trenutno promenimostvarnost, bilo da se radi o telesnom, duhovnom, emocionalnom isceljenju. Tehnika jejednostavna, svako može da je nauči i nije zasnovana ni na jednoj religiji. Sve što jepotrebno je prihvatanje da postoji Bog, Stvoritelj, Viša Inteligencija sa kojom se možemopovezati I kroz to unaprediti kvalitet života.Ovu tehniku otkrila i usavršila Vajana Stajbal 1995 godine , a nakon toga se proširila počitavom svetu.

Kako nam theta može pomoći?Svako od nas se bar nekad zapitao zašto nam se neke situacije u životu ponavljaju bilo daje reč o odnosu sa drugim ljudima, zdravlju ili finansijama. Zašto reagujemo baš na ovajnačin a ne neki drugi? Kako to da se trudimo svom snagom da promenimo neke okolnosti usvom životu a ne uspevamo u tome?

Theta tehnika polazi od stave da mi sami kreiramo sopstveni život i sve što nam sedogađa, snagom naše podsvesti koja sadrži verovanja i osećaje koji su uglavnom suprotniod onoga što svesno želimo i u šta verujemo. Upravo taj raskorak između svesnog ipodsvesnog dela nas samih je ono što nas zbunjuje i onemogćava da razumemo istinskiuzrok problema, bolesti i blokada u životu. Negativni deo naše podsvesti nas zapravosprečava da budemo zdravi, kreativni, srećni i uspešni. Theta tehnika nam omogućavapristup tim programima I verovanjima da bi mogli da ih otkrijemo, da ih se oslobodimo ili ihzamenimo sa novim, za naše najveće dobro.

Na pitanje zašto učiti theta tehniku, sama autorka, Vajana Stajbal je dala odgovor:”Zato što je Theta isceljivanje poučavano i zasnovano na Božanskoj bezuslovnoj ljubavi vi ćete se osećati lagodno i u miru dok je budete učili i iskusili na sebi. Nakon što naučite ovu tehniku, vi ćete uvideti da svako ima intuitivne sposobnosti koje mogu dovesti do spontanog telesnog i emocionalnog isceljenja. Pomoći ćete sebi kao i svojim prijateljima iporodici koristeći ovaj izvanredan proces.”Sa theta tehnikom sam se upoznala kroz prvi seminar 2008 godine. Već sam bila reikiučitelj ali sam znala da postoje neki problemi koje je teško ili nemoguće rešiti. Otišla samna seminar otvorenog uma, i doživela čudesnost theta tehnike. Nakon seminara sam sa parprijatelja koji su takodje završili seminar nastavila vežbanje i rad pa smo se kroz thetuisceljivali, otkrivali blokade, menjali verovanja.

Nakon nekoliko meseci sam nastavila edukaciju I do sada sam završila seminare:

  • Osnovni DNK
  • Napredni DNK
  • Manifestovanje i izobilje
  • Intuitivna anatomija
  • Rad sa biljkama
  • Odnosi prema svetu
  • Telo peva
  • Kopaj dublje
  • Razvoj vaših odnosa 2. deo: Vi i vaš odnos sa Stvoriteljem

 Registrovan sam prkatičar na sajtu: http://thetahealingserbia.com/prakticari.html

Suština theta tehnike

S jedne strane menjamo verovanja, a sa druge, treba da prihvatimo sebe onakve kakvi jesmo. Ako osećamo tugu, to ne znači da nešto nije u redu sa nama. Ljudi žele da se prikažu drugačijim nego što jesu. Suština je, videti stvari onakve kakve jesu i biti otvoren za čuda, stvoriti prostor gde sam savršena ovakva kakva jesam, da nam je prijatnije sa nama samima, da se osećamo prihvaćeno a ne da se moramo menjati sve vreme. Theta kao ni jedna druga tehnika nije i ne može biti zamena za život. Ona je samo dobar alat. Ako je tako koristimo možemo promeniti stvari u svom životu. Zapravo menjamo svoj odnos prema sebi, Stvoritelju, roditeljjima, svim ljudima, svim iskustvima iz prošlosti i otvaramo se za svu čudesnost samog života; nalazimo ono svoje jedinstveno mesto gde smo sigurni, voljeni prihvaćeni upravo takvi kakvi jesmo, znajući da uvek imamo slobodu izbora. To menja sve i kroz to spoznajemo da uvek jesmo i da smo oduvek bili deo Svega što Jeste.