Theta isceljivanje

Šta je Theta isceljivanje?

Theta je ime koje su naučnici dali moždanim talasima niske frekvencije koji su prisutni pri dubokoj meditaciji. To je stanje uma u kome jogini i svete osobe izvode čudesna isceljenja, manifestuju predmete ili hodaju preko žeravice a da se ne opeku. U Theta stanju možemo da komuniciramo i radimo sa Vrhovnom Svešću, Stvoriteljem, Bogom i trenutno promenimo stvarnost, bilo da se radi o telesnom, duhovnom, emocionalnom isceljenju. Tehnika je jednostavna, svako može da je nauči i nije zasnovana ni na jednoj religiji. Sve što je potrebno je prihvatanje da postoji Bog, Stvoritelj, Viša Inteligencija sa kojom se možemo povezati i kroz to unaprediti kvalitet života. Ovu tehniku je otkrila i usavršila Vajana Stajbal 1995. godine, a nakon toga se proširila po čitavom svetu.

Kako nam theta može pomoći?

Svako od nas se bar nekada zapitao zašto nam se neke situacije u životu ponavljaju bilo da je reč o odnosu sa drugim ljudima, zdravlju ili finansijama. Zašto reagujemo baš na ovaj način a ne neki drugi? Kako to da se trudimo svom snagom da promenimo neke okolnosti u svom životu a ne uspevamo u tome?

Theta tehnika polazi od stava da mi sami kreiramo sopstveni život i sve što nam se događa, snagom naše podsvesti koja sadrži verovanja i osećaje koji su uglavnom suprotni od onoga što svesno želimo i u šta verujemo. Upravo taj raskorak između svesnog i podsvesnog dela nas samih je ono što nas zbunjuje i onemogućava da razumemo istinski uzrok problema, bolesti i blokada u životu. Negativni deo naše podsvesti nas zapravo sprečava da budemo zdravi, kreativni, srećni i uspešni.

Theta tehnika nam omogućava pristup tim programima i verovanjima da bi mogli da ih otkrijemo, da ih se oslobodimo ili ih zamenimo sa novim, za naše najveće dobro.

Na pitanje zašto učiti Theta tehniku, sama autorka, Vajana Stajbal je dala odgovor:

”Zato što je Theta isceljivanje zasnovano na Božanskoj bezuslovnoj ljubavi; vi ćete se osećati lagodno i u miru dok je budete učili i iskusili to na sebi. Nakon što naučite ovu tehniku, vi ćete uvideti da svako ima intuitivne sposobnosti koje mogu dovesti do spontanog telesnog i emocionalnog isceljenja. Pomoći ćete sebi, svojim prijateljima i porodici koristeći ovaj izvanredan proces.”

Sa Theta tehnikom sam se upoznala kroz prvi seminar 2008. godine. Već sam bila reiki učitelj ali sam znala da postoje neki problemi koje je teško ili nemoguće rešiti. Otišla sam na seminar otvorenog uma, i doživela čudesnost theta tehnike. Nakon seminara sam sa par prijatelja koji su takodje završili seminar nastavila vežbanje i rad pa smo se kroz thetu isceljivali, otkrivali blokade, menjali verovanja.

Nakon nekoliko meseci sam nastavila edukaciju i do sada sam završila seminare:

 • Osnovni DNK
 • Napredni DNK
 • Manifestovanje i izobilje
 • Intuitivna anatomija
 • Rad sa biljkama
 • Odnosi prema svetu
 • Telo peva
 • Kopaj dublje
 • Razvoj vaših odnosa 2. deo: Vi i vaš odnos sa Stvoriteljem
 • Vi I vaš unutrašnji krug
 • Igra života

Suština theta tehnike

S jedne strane menjamo verovanja, a sa druge, treba da prihvatimo sebe onakve kakvi jesmo. Ako osećamo tugu, to ne znači da nešto nije u redu sa nama. Ljudi žele da se prikažu drugačijim nego što jesu. Suština je, videti stvari onakve kakve jesu i biti otvoren za čuda, stvoriti prostor gde sam savršena ovakva kakva jesam, da nam je prijatnije sa nama samima, da se osećamo prihvaćeno a ne da se moramo menjati sve vreme.

Ako je ispravno koristimo možemo promeniti neke stvari u svom životu. Važan deo rada je razvijanje vrlina.

Kroz rad sa Theta tehnikom mi menjamo odnos prema sebi, Stvoritelju, roditeljima, svim ljudima, svim iskustvima iz prošlosti i otvaramo se za svu čudesnost samog života; nalazimo ono svoje jedinstveno mesto gde smo sigurni, voljeni prihvaćeni upravo takvi kakvi jesmo, znajući da uvek imamo slobodu izbora.

To menja sve i kroz to spoznajemo da uvek jesmo i da smo oduvek bili deo Svega što Jeste.