Jesenje promišljanje

Stigao je novembar. Dani su kraći, manje je sunčevog svetla. Napolju je hladnije pa je dobro da svoj životni ritam i ishranu prilagodimo ovom dobu. Drveće lagano otpušta svoje požutele listove I ulazi u period mirovanja. Struje života iako nevidljive, teku od korena ka krošnji.

Ovo je prilika da svako od nas uradi isto: da se lagano okrenemo ka sebi, iznutra. Da usporimo spolja da bi lakše došli do mira u sebi.

Reiki praktičari treba svakodnevno da urade sebi tretman. U tišini svog doma, u božanskoj podršci reikija možemo čuti dobre savete od svog mudrog Višeg Ja, možemo dobiti odgovore, lekovite savete i svu podršku koja nam je potrebna. Samo treba da odlučimo, da odvojimo vreme i radosno krenemo u susret samom sebi kroz tihi proces reiki toka.

Jesen simbolizuje dozrevanje zemaljskih plodova, a to isto se događa i nama: uz redovnu duhovnu praksu sazrevaju znanja kao rezultat svega onoga što proživljavamo. Važan je unutrašnji aspekt: sabranost i fokus na to da osluškujemo, prepoznajemo, otkrivamo šta nam poručuje naše telo, naše emocije.

Pogledajte sa koliko ljubavi Bog boji svaki list u zlatno. Sigurna sam da se to i sa nama dogadja, a zbog užurbanosti ne stignemo da primetimo. Zlatan sjaj nam daje smirenost, dobrota, istina, ispravnost, mir, nenasilje a najviše Ljubav, ne samo kao emocija već čista energija koja teče kroz sve što mislimo, govorimo, činimo.

Ljubav za Boga, nas same i sve stvoreno može da se pretoči u dela. Taj zlatni sjaj u nama radja prekrasne plodove koji daju slatkoću i esenciju života, to je hrana koja nam je potrebna kao vazduh i voda. Odvojite vreme svakog dana za podsećanje na reiki principe.

Odvojite vreme za reiki samotretman. Odvojite vreme za susret sa sobom. To će doneti duboki mir i snagu da sa lakoćom prolazimo kroz dane i sve što život donese. ojačani iznutra. Postaćemo poput zrelih plodova ili cvetova koji govore mirisom.

Komentari

1 Komentar

  1. Rajna Banovac

    Tako je divno što postoje ljudi poput Vas koji prenosite drevne znanosti i mudrosti. Hvala na besplatnim sadržajima koje dijelite od srca i svim vrijednostima.

    Odgovori

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *